Verksamheter i Kvarnbyn

Kvarnbyns historiska byggnader inrymmer idag en blandning av kulturföreningar, konstateljéer, museer, företag, hantverkare och butiker. Här får du en presentation av de verksamheter som har öppet under helgen.

The Florence Academy of Art, Götaforsliden 17
Öppet lördag-söndag 12.00-14.00
Florence Academy of Art erbjuder utbildningar och kurser för professionella konstnärer, målare och skulptörer, som vill arbeta i traditionella tekniker och är inspirerade av de gamla mästarna.
florenceacademyofart.com

Forsåker, Stenladan, Norra Forsåkersgatan 4.
Öppet lördag-söndag, 12.00-18.00.
I Stenladan skapar Forsåker en härlig stämning i ruff industrimiljö med flera engagerade utställare. Här kan du köpa fika och annat gott.
forsaker.se

Frälsningsarmén, Kvarnbygatan 6
Öppet lördag, 12.00–18.00.
Öppet hus med våffelkafé, loppis, lotterier, barnaktiviteter och toalett.
Frälsningsarmén är en internationell rörelse, ett evangelistiskt trossamfund inom den universella kristna kyrkan.
fralsningsarmen.se

Föreningsarkivet i Sydvästra Götaland
Bildspel på fasaden, Götaforsliden 17 – ”Brända tomten”
Föreningsarkivet förvaltar arkivmaterial från en mängd olika föreningar, organisationer och även industrihistoriskt material. Under Jul i Kvarnbyn visar arkivet upp en del av sin fotosamling i ett storskaligt bildspel på en av områdets fasader.
foreningsarkivet-svg.se

I Ren Kultur, ”Katakomberna i Kvarnbyn och Galleri fyra små rum”, Götaforsliden 13.
Öppet lördag, 15.00entréavgift
Kulturförening som anordnar konserter och konstutställningar i turbingången, längst ner i den gamla fabriken Stora Götafors.
Kulturlördag! Vernissage 15.00 i Galleri Fyra små Rum med silverhantverk av Lena Mellander. 16.00 pianisten Roland Pöntinen vid flygeln i Katakomberna i Kvarnbyn med kvinnors musik.
Entré 150 kr, kassan öppnar kl. 15.00
ikonst.se

KonstKollektivet, Pixbovägen 5 (Grevedämmet).
Öppet lördag, 12.00-18.00.
Öppet hus med café, julloppis, workshop och konsert. Konstkollektivet är en ideell medlemsförening, en plattform och ett nätverk för fri kultur och dess utövare. Föreningen driver projekt, kulturstrategiska frågor och en gemensam arbetsplats med anpassade replokaler i Grevedämmets gamla skola, längst upp i Kvarnbyn.
konstkollektivet.se

Kvarnby Art, Götaforsliden 17
Öppet lördag-söndag, 10.00–16.00
Måla keramiktomtar och annan julkeramik i Kvarnby Arts keramikstudio! Kostnad.
kvarnbyart.se

Kvarnby Textil, Götaforsliden 17
Öppet lördag-söndag, 12.00–18.00.
Butik och showroom. Välkommen in i värmen och inspireras av butikens juliga inredning! Välj bland mängder av kuddar, dukar och handdukar, fårskinn och mycket mer. Vinn fina dukar och handdukar från Ekelunds, i Kvarnby Textils butikslotteri!
kvarnbytextil.se

Kvarnbyns Handpappersbruk, Norra Forsåkersgatan 4.
Öppet lördag-söndag, 11.00-17.00.
Öppet i butiken med julklappar, dekorationer, presenter och presentförpackningar m.m. Handpappersbruket är en ideell förening, som sysslar med att tillverka papper för hand enligt gamla metoder från 16-1700-talen. I ateljén Stenladan tillverkar föreningen såväl brukspapper som papper i konstnärliga tillämpningar.
kvarnbynshandpapper.org

Lilla Götafors, Götaforsliden 15.
Öppet lördag-söndag, 12.00-18.00 som en av flera marknadsplatser i området.
Varmt välkommen till den magiska fabriken Lilla Götafors! Lilla Götafors anordnar events, konferenser, middagar, mässor, workshops och föreläsningar i de kreativa dynamiska lokalerna vid Mölndalsforsens brus. Under Jul i Kvarnbyn skapar Lilla Götafors magiska miljöer för marknad i byggnaden Lilla Götafors, i Nymans kvarn, Götafors magasin och Stenladan.
lillagotafors.se

Lim och Handtryck, Norra Forsåkersgatan 2 D
Öppet lördag–söndag, 12.00–18.00.
Färg- och tapetmakeri med en hantverksmässig och miljöacceptabel tillverkning av tapeter med kulturhistoriska mönster. Lim och Handtryck trycker med original valsar, en över 100 år gammal limtrycksmaskin, kallad Rosenmaskinen, och en matt linoljestödd limfärg som makeriet själva tillverkar och nyanserar med mineraliska pigment.
@limohandtryck

Lorry, Gamla torget 43 (aulan – ingång från kortsidan)
Närkulturplats för teater, konserter, föreläsningar och andra kulturarrangemang.

Mölndals Hembygdsförening. Kvarnbygården, Royens gata 8.
Öppet lördag-söndag, 12.00-16.00.
Julmarknad i Kvarnbygården med halmarbeten, Mölndalslöparen, handarbeten, hembygdslitteratur och tunnbröd till försäljning. Lotterier och barntombola med tomte. Hembygdsföreningens museer är öppna och i Kvarnbygården serveras det tunnbröd och kaffe med dopp.
hembygd.se

Mölndals stadsmuseum, Kvarnbygatan 12
Öppet lördag-söndag, 12.00–18.00.
Besök museets utställningar, museibutik och mysiga Forscaféet.
museum.molndal.se

Returum, Götaforsliden 17
Öppet lördag-söndag, 10.00–18.00.
Returum är din secondhandbutik i Kvarnbyn. Brett utbud av allt secondhand, dock ej möbler. Returum arbetar medvetet med återanvändning och att ta tillvara på mänskliga resurser. Hos oss är allt och alla värda en andra chans.
returum.wordpress.com

Studieförbundet Vuxenskolan, Gamla Torget 43
Öppet lördag 11.00-13.30.
Välkommen in i värmen hos oss på Studieförbundet Vuxenskolan! Vi dricker glögg, äter pepparkakor, nynnar på julsånger, binder julkransar och skapar gammaldags julpynt i papper.
SV vill ge människor möjligheter. Därför erbjuder de en bred verksamhet med mängder av spännande studiecirklar, kurser och kulturaktiviteter.
sv.se